Hozzávalók 4 személyre
Csirkemell: 0,5 kg
Petrezselyem: kisebb csokor
Bacon: 1 csomag
Rizstej: 3 dl
Mustár: 2 teáskanál
Gluténmentes liszt: 2 evőkanál
Só: ízlés szerint
Bors: ízlés szerint
Elkészítés:
A bacont kockára vágjuk és lepirítjuk. A kész bacont kitesszük egy kis tálba és félre rakjuk.
A kockára vágott csirkemellet a bacon zsírjában kezdjük el pirítani. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk. Amikor a csirkemell körülbelül 70%-ban elkészült hozzá adjuk a petrezselymet.
Egy lábasban feltesszük melegíteni a rizstejet és hozzáadjuk a 2 evőkanál lisztet. A forrásban lévő rizstejben simára keverjük a hozzáadott gluténmentes lisztet. A sűrítményhez hozzáadjuk a 2 teáskanál mustárt és egy kis sót. 2-3 perc forralás és folyamatos kevergetés után a szószt hozzáadjuk a csirkemellhez.
Kifőzzük a gluténmentes tésztát. Tálaláskor a tésztára rászedjük a tejszínes csirkemellet, majd a tetejére szórjuk a sült bacont.
Jó étvágyat!